Τίποτα σημαντικό δεν συνέβη σήμερα

Μετά το τελευταίο blog post και τα σχόλια που πήρα απ’ όλους σας, κάθισα να πάρω ορισμένες αποφάσεις. Η πρώτη εξ’ αυτών, είναι μια πολύ απλή, πολύ ανώδυνη και πολύ γρήγορη απόφαση.

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από τότε που έβαλα την τελευταία τελεία στο τίποτα σημαντικό δεν συνέβη σήμερα. Λόγω της απειρίας μου, της βιασύνης μου, της αδημονίας μου και ορισμένων συγκυριών, τόσο η ηλεκτρονική μορφή, όσο και η έντυπη μορφή, κουβαλάνε πάνω τους πάρα πολλά λάθη. Τόσο γραμματικά και συντακτικά, όσο και λάθη συνέχειας και συνοχής της ιστορίας.

Είναι εξαιρετικά επώδυνο για εμένα, το να το ξαναπιάσω από την αρχή και να το επιμεληθώ ξανά, καθώς έχω αλλάξει σαν συγγραφέας και ο σημερινός τρόπος γραφής μου απέχει έτη φωτός από το πρωτόλειο σπονδυλωτό μυθιστόρημα που ‘χα γράψει πριν μια πενταετία. Πρέπει όμως να γίνει.

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πλάνο για να επανεκδοθεί σε έντυπη μορφή, ούτε τώρα, ούτε μελλοντικά, κυρίως λόγω κόστους και χρόνου που πλέον δεν διαθέτω. Η πρώτη ηλεκτρονική έκδοση, του Ιουλίου του 2016, θα παραμείνει διαθέσιμη δωρεάν στην μορφή που βρίσκεται τώρα – σελιδοποιημένο για εκτύπωση – για πάντα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, πέντε χρόνια αργότερα, τα κινητά έχουν διεισδύσει ριζικά στις ζωές μας και η ανάγνωση σε αυτά, όπως και σε tablets, είναι εξαιρετικά διαδεδομένη. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως ακατόρθωτο να διαβαστεί το βιβλίο σε αυτή την μορφή, σε κινητό – εδώ, πολλές φορές δυσκολεύομαι να διαβάσω τα κείμενά μου σε μορφή Word, όταν πλαγιάζω και δεν με παίρνει ο ύπνος, το σελιδοποιημένο PDF δεν θα με ζορίσει;

Η καλύτερη λύση που έχω βρει είναι να το εκδόσω ηλεκτρονικά μέσω Amazon Kindle, όπου θα πωλείται έναντι ενός συμβολικού ποσού – καμία σχέση με το πόσο θα κόστιζε ένα έντυπο. Κι αυτό, για δύο λόγους.

Αφ’ ενός όποιος θέλει να στηρίξει την φάση – που λέγαμε και παλιά, τότε που κάναμε hiphop – μπορεί άνετα να την στηρίξει, αγοράζοντας μια ηλεκτρονική κόπια.

Αφ’ ετέρου, απ’ ό,τι έχω δει, το διάβασμα σε αυτή την μορφή είναι πολύ ευκολότερο. Είμαι βιβλιόφιλος, λατρεύω το χαρτί, έχει άλλη αίσθηση, αλλά, τα ebooks έχουν αρχίσει και κερδίζουν έδαφος, τα κινητά δεν τα αφήνουμε από τα χέρια μας και η προσβασιμότητα – τόσο από πλευράς κόστους, όσο και από πλευράς αναγνωσιμότητας – είναι πολύ σημαντική.

Ενδεχομένως να γίνει κάτι παρόμοιο και με το Amor Fati. Αλλά γι’ αυτό δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες ακόμη, καθώς οι επιλογές δεν έχουν γίνει αποφάσεις, ώστε να υλοποιηθούν.

Όπως πάντοτε περιμένω τις σκέψεις σας και τα σχόλιά σας.  

Φωτογραφία: https://www.flickr.com/photos/emeraldrose/3047805704/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s