Βιβλία

Τίποτα σημαντικό δεν συνέβη σήμερα

Αυτοέκοδση, Λάρισα 2017

ISBN: 978-960-93-8843-6

Δεκαεφτά συν μία ιστορίες που πραγματεύονται τα κακοτράχαλα μονοπάτια της ζωής, εκείνα που καλούμαστε καθημερινά να βαδίσουμε, άλλοι με το κεφάλι ψηλά, άλλοι βουρκώνοντας, άλλοι βρίζοντας κι άλλοι ανυπομονώντας, περιμένοντας την στιγμή της εξιλέωσης. Δεκαεφτά παραμύθια που ήταν γραφτό να συμβούν σε άτομα τα οποία δεν ήθελαν ποτέ να παραδεχτούν ότι η πραγματικότητα έχει και μία εξαιρετικά σκληρή πλευρά.

Ο Βασίλης και η παρέα του, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, με διαφορετικές καταβολές, τρόπο ζωής και βιώματα, ενώνονται απο το παράξενο υφαντό της μοίρας και μαθαίνουν πως οι ζωές των ανθρώπων, είναι το αποτέλεσμα πολλών συναρτήσεων, πράξεων που τέλεσαν άλλοι πριν καν έρθουν στην ζωή.

Γιατί τα πράγματα, στην πραγματικότητα, δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται ή όπως θέλουμε να τα δούμε. Είναι γεγονότα που πρέπει να αντιμετωπιστούν αντικειμενικά, όσο κι αν θέλουμε να βάζουμε μπροστά τους, τα δικά μας φίλτρα. Είναι καταστάσεις που πρέπει να βιώσουμε σ’ αυτό το σύντομό μας ταξίδι. Αυτές ακριβώς τις καταστάσεις πρέπει να βιώσουν οι ήρωές μας, σαν άλλοι, καθημερινοί, ήρωες, που παλεύουν μ’ εκείνο το θεριό που ονομάζεται «σκληρή πραγματικότητα»…

Εξαντλημένο. Θα επανακυκλόφορήσει σύντομα σε ηλεκτρονική μορφή.


Φευγάτος

Εκδόσεις Memento, Αθήνα 2020

ISBN: 978-618-84683-3-7

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε απαντήσει, στο δρόμο μας, έναν άνθρωπο πραγματικά φευγάτο; Και πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί πώς αυτοί, οι φευγάτοι άνθρωποι, ζουν, αναπνέουν και αλληλοεπιδρούν με τους γύρω τους; Ο Φευγάτος είναι περισσότερο μια ιστορία για το πώς οι άνθρωποι σφυρηλατούν χαρακτήρες και λιγότερο μια ιστορία αγάπης. Ή και το αντίθετο. Ο Φευγάτος θίγει τα κακώς κείμενα μιας κοινωνίας που δημιουργεί εγκληματίες. Ή τα αγνοεί εντελώς. Ο Φευγάτος ξέρει πότε πρέπει να φύγει. Ή γίνεται φυγάς και φεύγει από την ίδια του της ζωή, άνευ λόγου και αιτίας. Ο Φευγάτος είναι αυτός που δεν άφησε ποτέ ξεκρέμαστο κανέναν. Ή είναι αυτός που πάντοτε άφηνε ξεκρέμαστο τον εαυτό του.

Ο Βασίλης είναι ο Φευγάτος. Αλλά, σίγουρα, δεν είναι μόνο αυτός. Κι η ιστορία του, μια ιστορία αγάπης και μίσους, μια ιστορία οδυνηρή και ταξιδιάρικη, κρύβει πολλά περισσότερα απ’ όσα μπορούμε να καταλάβουμε. Τα πρώτα κεφάλαια του Φευγάτου είναι διαθέσιμα στο internet και είναι προσβάσιμα από το παρακάτω QR. Ίσως έτσι να καταλάβεις γιατί το εξώφυλλό του είναι άσπρο…

Ο Φευγάτος κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Memento. Μπορείτε να τον προμηθευτειτε ηλεκτρονικά από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα εδώ ή να ζητήσετε από το βιβλιοπωλείο σας, να σας το φέρουν.


Ανάκρουση

Μικρές ιστορίες από την σκληρή πλευρά της πραγματικότητας

Αυτοέκδοση, Αθήνα 2021

Αναμένεται σύντομα

Ανάκρουση: Η κίνηση προς τα πίσω ενός πυροβόλου όπλου κατά τη βολή. Μία συλλογή δεκαεννιά μικρότερων ή μεγαλύτερων ιστοριών που κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες, επιμελημένες και ραφιναρισμένες πια, που πραγματεύονται την σκληρή πλευρά της πραγματικότητας. Ιστορίες ανθρώπων που έφτασαν στα άκρα ή τα προσπέρασαν γιατί η ζωή είναι ένα τεράστιο παιχνίδι, στο οποίο δεν μπορείς πάντοτε να κερδίζεις. Πρέπει να έχεις μάθει να χάνεις.